BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, August 11, 2011

Dato' Siti duet Sean Kingston !!




REMEMBER YOU

Itulah lagu baru yang sedang dirakam oleh Dato' Siti Nurhaliza, penyanyi paling popular serantau bersama penyanyi terkenal antarabangsa, Sean Kingston. Lagu ini akan dimuatkan dalam album Inggeris pertama Siti, ALL YOUR LOVE yang akan dipasarkan mulai 9 September 2011. 

Khabar terbaru mengenai Dato' Siti Nurhaliza adalah beliau dikatakan akan merakamkan sebuah lagu duet bersama penyanyi bertaraf antarabangsa, Sean Kingston. Sewaktu selesai sesi rakaman program raya Aura 3 Diva Beraya di FINAS lewat malam tadi, penyanyi yang popular dengan lagu Biarlah Rahsia itu berkongsi berita tersebut.

"InsyaAllah, kami telah pun mengadakan perundingan. Pihak masing-masing bersetuju dengan idea tersebut. Kini, Sean Kingston pun dalam proses rakaman bahagian dia. Lagu tersebut hanyalah featuring Siti sahaja. Bahagian Siti telah pun dirakamkan. Hanya tinggal bahagian Sean sahaja di US," jelas Siti mengenai projek tersebut.

Lagu yang bertajuk "Remember You" itu akan dimuatkan dalam album Inggeris Siti Nurhaliza bertajuk All Your Love yang bakal dipasarkan September depan.

Bercerita mengenai bagaimana projek usahasama itu bermula, Siti berkata ia adalah idea Bryan B yang mempunyai hubungan yang baik dengan pihak Sean Kingston.

Jelas Siti lagi, "Rakaman tersebut sepatutnya dirakamkan lebih awal, malangnya Sean ditimpa kemalangan yang agak parah menyebabkan rakaman tertunda. Lagu ini merupakan kemunculan semulanya selepas kemalangan teruk tersebut."

*sumber: GUA.COM.MY

Tak sabar rasenya nak tunggu album nie.. Pasti gempak.. Tambahan pula single pertama album nie, Falling In Love tengah MALATOP sekarang.. Harap-harap dengan terhasilnya album nie tercapai impian Siti nak berkembang ke peringkat antarabangsa.. Amin.. 



p/s: dengar cerita album Siti akan dipasarkan di Malaysia, Indonesia, Brunei, Singapura, Amerika Syarikat dan Eropah !! (^_^)

Produk SimplySiti HALAL


Baru-baru nie ade satu blog nie (cikgu plak tu) bagi tahu yang produk SimplySiti HARAM kerana berus pemerah pipi SimplySiti diperbuat dari bulu babi. Namun, semua tue FITNAH semata-mata kerana Jakim dah umumkan bahawa sebenarnya semua produk SimplySiti HALAL !!


Ekoran dari isu tuduhan bahawa berus milik produk SimplySiti mengandungi bulu babi, sebentar tadi pihak SimplySiti telah mengirim kenyataan rasmi dari Bahagian Hab Halal, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

1. Merujuk kepada perkara di atas, adalah dimaklumkan bahawa Bahagian Hab Halal, JAKIM berasa kesal dengan penyebaran dakwaan di atas kerana ia begitu jelas boleh mengelirukan para pengguna Islam dan menjejaskan imej perniagaan pengeluar. Untuk makluman, maklumat berkenaan adalah kurang tepat dan tidak terkini.

2. Pihak kami dengan ini menjelaskan bahawa berus yang ditemui BUKANLAH BERUS YANG DIGUNAKAN DI DALAM PRODUK SIMPLYSITI tetapi adalah berus yang digunakan untuk kerja-kerja pembersihan. Pihak Simplysiti telah mengambil tindakan pembetulan dengan mengeluarkan berus berkenaan daripada kawasan proses dan telah menjalankan proses samak sebaik sahaja keputusan laporan analisa daripada Jabatan Kimia Malaysia dimaklumkan kepada pihak SimplySiti.

3. Kami juga telah menerima laporan pengesahan samak yang dikeluarkan oleh Korean Muslim Federation (KMF) dan disahkan oleh A. Rahman Lee, Ju Hwa (Imam Besar Masjid Seoul).

4. Kami dengan ini mengesahkan bahawa produk-produk SimplySiti yang telahpun mendapat pengesahan Halal JAKIM adalah benar. Senarai produk tersebut adalah seperti di Lampiran A.

5. Sehubungan dengan itu, pihak kami menasihati masyarakat agar berhatihati dengan sebarang maklumat yang disebarkan melalui laman sosial atau internet dan sekiranya mempunyai sebarang kemusykilan tentang status halal sesuatu produk, sila hubungi Bahagian Hab Halal JAKIM.

*sumber: GUA.COM.MY


Jadi, kepada pihak yang memFITNAH tue, tahniah diucapkan kerana berjaya menambah DOSA di bulan yang mulia nie. Kesian kat Dato' Siti sebab dari dulu tak habis-habis orang nak jatuhkan die. Macam mane orang Melayu nak maju kalau ada perasaan PHD dalam hati. Huhhh !! 


(blog cikgu tue dah removed.. takut la tu.. KLIK SINI)

Wednesday, July 20, 2011

Rumah Laksamana Juara !!


LAKSAMANA TERBAEKK !!

Hai semua.. Walaupun Kejohanan Olahraga SMK Sungkai dah habis 13 Julai lalu, tapi rasanya post nie masih belum terlambat.. Tahniah diucapkan kepada semua ahli rumah LAKSAMANA 2011.. Saye memang kurang aktif sukan tapi saye tetap meyumbang markah untuk LAKSAMANA pada sukantara hari tue... (walaupun sikit, tapi tetap sumbang.. hahaha..)

Setelah selesai acara sukantara dan sukan mini, tibalah giliran Kejohanan Olahraga berlangsung... Selain acara perbarisan dan balapan, ada pertandingan lain yang diadakan iaitu PERTANDINGAN HIASAN RUMAH SUKAN... Kat sekolah lain pun ada buat pertandingan nie kan?? Tapi SMKS lain dari lain sebab kami bukan ditugaskan untuk hias khemah, tapi TIANG GOL !!! Pelik kan... Siapa yang bukan SMKS mesti rase pelik sebab ramai yang tanya kenapa tiang gol... Tak tahulah sebabnya.. Yang pasti hias tiang gol lebih mencabar kreativiti daripada hias khemah !! Bayangkanlah... 

Rekaan awal

Saya telah ditugaskan untuk reka hiasan rumah nie.. Happy sangat.. Setelah bincang, kami putuskan untuk buat tema ALA-ALA DIRAJA untuk rumah dan perbarisan.. Maka, bermulalah minggu yang amat memenatkan.. Kami semua tak cukup tidur dan keletihan.. Tapi nak buat macam mana, dah tugas... 

Petang terakhir sebelum sukan tu, kami semua balik pukul 7 lebih.. Memang penat... Tapi puas hati kerana hasilnya AMAT MEMBANGGAKAN.. haha.. Nak tengok hasilnya?? 





thanks to MoHd HAfiz for the pic..
PERBARISAN (thanks to MoHd HAfiz for the pic)
Keputusannya, Rumah LAKSAMANA dapat nombor 2... Ok la.. Walaupun tak puas hati sebab keputusan tu ada kontroversi sikit, tapi kami redha je la.. Ape kontroversinya?? Biarlah rahsia... haha.. Tapi LAKSAMANA tetap menjadi JUARA keseluruhan.. 

Tapi ada yang lebih sedih sebab BSMM kalah perbarisan kawat kaki.. Geram tol.. Tapi benda dah lepas, biar je la.. Kalau difikirkan buat sakit jiwa je.. Apa-apa pun, korang memang gempak la BSMM.. Terima kasih kepada semua yang datang latihan tiap petang.. 

GO BSMM !!




p/s; thanks to Mohd Hafiz and Lina Mohd Ali for the pic.. (^_^)

Sunday, July 17, 2011

APM 2011: Siti Paling Popular Lebih Sedekad !!

ARTIS SERANTAU PALING POPULAR SEDEKAD APM




Itulah anugerah terbaru yang diperolehi oleh DATO' SITI NURHALIZA.. Beliau telah ditabalkan sebagai Artis Serantau Paling Popular Sedekad APM walaupun Siti tewas dalam 2 kategori iaitu Kolaborasi Terbaik ( ft. Kris Dayanti) dan Album Terbaik (CTKD).. 


Siti menerima pengiktirafan tersebut setelah  mendominasi kategori ini selama lebih 10 tahun.. Pencapaian ini amat membanggakan rakyat Malaysia kerana Siti merupakan satu-satunya artis yang berjaya mengekalkan popularitinya di rantau Asean selama lebih sedekad.. Woww.. Oleh itu, pihak APM telah memutuskan untuk TIDAK mencalonkan Siti dalam kategori popular di APM akan datang :( (mesti mereka takut Siti pegang anugerah ni sampai mati kot.. huhu..)




Malam tersebut juga Siti ada membuat 2 persembahan.. Persembahan pertama, Siti berduet bersama Jaclyn Victor dan Melly Goeslaw.. Mereka menyampaikan medley lagu Menghitung Hari dan Jika.. Segmen ini tribute untuk Melly yang diberi Anugerah Khas APM atas jasanya kepada indusri seni..




Persembahan kedua pula Siti menyampaikan lagu barunya, Falling In Love dengan uniform ala ala tentera rekaan Rizman Ruzaini.. Sangat best.. Superb !!




Inilah saat yang penuh bermakna buat Siti dan seluruh peminatnya di serantau Asean...




TAHNIAH DATO' SITI NURHALIZA !!


p/s: thanks to Youtube, Google, & Gua.com

Monday, July 11, 2011

Falling In Love With Dato' Siti

 OMG !!! 



Wowww... Best giler lagu baru Dato' Siti nie... Lain dari ynag lain.. Walaupun lagu inggeris, tapi ada unsur @ lenggok melayu sikit-sikit... Pada 15 Julai nanti, Dato' Siti akan nyanyi lagu nie lagi di Anugerah Planet Muzik 2011 Singapura... Katanya ada KEJUTAN.... Kita nantikan bersama... 

Jom layan lagu baru nie, Falling In Love (live at Malam Gala Simply Siti @ UITM Shah Alam)


Sebelum nie, Siti ada promote lagu baru die yang satu lagi.. Tajuknya Nobody Else.. Best jugak lagu tue... Jom dengar sama-sama...


Album nie akan keluar 9 September nanti... Jangan lupa beli tau.. Mesti gempak... TERBAIK !!!!


Thursday, June 16, 2011

Dato' Siti Masuk Askar Wataniah

WOOOWWW...

Itulah perkataan pertama yang keluar daripada mulut ini waktu baca twitter DCT tadi.. Sebelum nie ade dengar citer pasal hal nie, tapi tak sangka betul pulak.. DCT masuk askar wataniah nie pun lepas Datuk K izinkan.. Lepas nie mesti ramai nak masuk askar wataniah sebab nak ikut DCT.. huhu.. Gembira sangat sebab DCT memang boleh menjadi contoh yang baik kepada masyarakat.. Sekurang-kurangnya DCT menjadi artis yang berbakti kepada negara.. Tak macam kebanyakan artis sekarang, asyik nak glamour dan kontroversi je.. 

Korang boleh bayangkan ke macam mane rupa DCT yang cun tue pakai uniform askar? Mesti tak boleh kan.. Jadi, tengok la gambar DCT kat bawah nie (gambar dari twitter DCT)..




Pakai uniform pun tetap cun.. Siti ooohh Siti.. Hemmm..... Apa-apa pun tak sabar nak tunggu ALBUM INGGERIS PERTAMA DCT.. Dengar cerita awal bulan Julai keluar... Sabar  je la.. Lastly, good luck untuk DCT yang tercalon untuk 3 kategori di ANUGERAH PLANET MUZIK 2011 yang akan berlangsung di Singapura, 15 Julai ini.. DCT tercalon dalam kategori:

1. KOLABORASI TERBAIK ( ft. Kris Dayanti lagu Amarah)
2. ALBUM TERBAIK (CTKD)
3. ARTIS SERANTAU PALING POPULAR (Malaysia+Singapura+Indonesia)

Harap-harap la menang... Sekali lagi, tahniah DCT kerana bergelar askar wataniah... (^_^)

p/s: thanks to TWITTER DCT dan FB APM 2011.. 

Demam Sukan Melanda !! Arghh....



Rumput kat padang selesai dipotong..
.
.
.

Garisan pun dah siap..
.
.
.

Ini semua tanda..................... DEMAM SUKAN DAH BERMULA !! Semua pelajar pun dah diagihkan kepada rumah sukan masing-masing... Esok dah mula latihan rumah sukan... Setiap kali musim sukan, mesti aku stresssss... Dah la badan penat dengan latihan sukan, cikgu pulak bagi kerja rumah.. Hemm.... nak buat macam mane, dah nama pun pelajar sekolah... Redha je lah... Ape-ape pun harap-harap la rumah sukan aku menang.. huhuhu.. 


GO LAKSAMANA !!!
(^_^)

Monday, June 6, 2011

Ulangtahun Pertama !!



6 JUN 2011
ULANGTAHUN PERTAMA

http://fuadzone-darikacamataku.blogspot


Macam tak percaya blog saya dah berumur setahun.. Rase macam semalam baru buat blog nie.. Sepanjang setahun nie, macam-macam cerita yang saya dah post.. Cerita gembira, sedih dll.. Blog nie memang amat beerti buat saya...

Terima kasih kepada semua yang menyokong blog nie dari hari pertama hingga kini.. Kepada followers yg tak seberapa tue dan kepada semua sekali.. Lepas nie saya akan lebih selalu update.. Harap-harap la masa mengizinkan... 

Ok la.. Jumpe di post akan datang.. Bye.. Muaahhhh !!!! 

Monday, January 10, 2011

Siti Juara AJL 25 !!!



Mesti terkejut dengan tajuk entry nie kan?? Sebenarnya Siti bukan la juara AJL malam tadi (juara sebenar Ana Raffali), tapi dengan persembahan tersebut, beliau layak digelar 'juara' kerana persembahannya mantap dan mengimbau kembali kenangan sewaktu Siti kat AJL dulu-dulu... ( Siti siap bersilat tau!! ) Walaupun tidak sihat, Siti tetap menyampaikan medley BALQIS (juara AJL 2000), NIRMALA (juara irama malaysia 2002), dan CINDAI (juara AJL 1998). Sebelum Siti, Dato' Sharifah Aini dan Ziana Zain telah membuat persembahan terlebih dahulu dengan lagu hit masing-masing.

Siti sewaktu di acara karpet merah:  




cantik baju... (direka oleh Wanpa)
Siti ketika membuat persembahan:





Memang TERBAIK !!
Kepada sesiapa yang tak sempat tengok, video ada kat bawah nie..



p/s: thanks to GOOGLE, AJL25, and YOU TUBE...

Keputusan AJL 25



Bahang Anugerah Juara Lagu 25 telah pun berakhir malam tadi. Seramai 13 peserta yang bertanding telah pun membuat persembahan mereka. Ada yang kena tembak, kena tampar, baru balik perang, masuk dalam air dan macam-macam lagi. AJL pastinya tak dapat lekang daripada GIMIK sejak dulu lagi. Ini senarai finalis AJL 25:



  1. Cinta Sempurna (Yuna)
  2. Berlari (Tomok)
  3. Pelita (A.P.I)
  4. Kebahagiaan Dalam Perpisahan (Shahir)
  5. Drama King (Meet Uncle Hussain)
  6. Noktah Cinta (Hafiz)
  7. Tolong Ingatkan Aku (Ana Raffali)
  8. Selamat Malam (Faizal Tahir)
  9. Ku Ada Kamu (Adira)
10. Ekstravaganza (Bunkface)
11. Sofea Jane (Black)
12. Hanyut (Faizal Tahir)
13. Jahat (Stacy)
14. Mencari Konklusi (Hujan)

dan pemenangnya ialah.....

PERSEMBAHAN TERBAIK:
Faizal Tahir - HANYUT

VOKAL TERBAIK / TEMPAT KETIGA:
Hafiz - NOKTAH CINTA

TEMPAT KEDUA:
Black & Meet Uncle Hussain - DRAMA KING

JUARA AJL 25:
Ana Raffali - TOLONG INGATKAN AKU

TAHNIAH KEPADA SEMUA PEMENANG !!!

Sunday, January 2, 2011

Talkshow Siti di Astro Ria

Wowww!!
Itulah perasaan saya setelah mendapat tahu bahawa DCT akan mempunyai program bual bicaranya sendiri. Setelah bergelar penyanyi nombor 1 Malaysia, DCT terus mengorak langkah sebagai usahawan wanita berjaya melalui SIMPLY SITI. Kini, beliau bergelar pengacara pula menerusi program bual bicara yang bertajuk `SITI' di Astro Ria, Februari ini.

Program bual bicara ini berkonsepkan inspirasi, motivasi dan hiburan. Lebih dari sekadar program bual bicara, memberi nafas baru & inspirasi kepada penonton. Terdapat 5 segmen dalam program bual bicara ini iaitu:

1.OPENING GAMBIT
Dimulai dengan visual klip video pendek yang dimulakan dengan lagu, pembukaan program ini adalah sebagai teaser diawal program sebelum montage dimainkan dan kemudiannya disambung terus ke studio.

2.WAWANCARA
Segmen ini memberi peluang kepada hos DCT untuk menyerlahkan sifat-sifat beliau yang memberi inspirasi, bermotivasi & simpati. Beliau akan menjadi “role model” sekaligus berkongsi kisah hidup menempuh kepayahan sehingga berjaya. Tetamu jemputan yang dijemput juga mempunyai nilai kisah hidup yang sama seperti DCT. Membicarakan kisah liku-liku kehidupan yang ditempuh serta mengutarakan pendapat, berkongsi pengalaman dan kejayaan mereka.

3.SENTUHAN KASIH
Segmen ini akan memaparkan kisah hidup segelintir masyarakat kita yang mengalami kesusahan dan kemiskinan di mana penonton dapat melihat secara dekat mengenai kepayahan mereka dalam menempuh kehidupan seharian. DCT akan berkongsi penderitaan mereka yang kurang bernasib baik dan program ini diharap dapat memberikan pengajaran dan mempertontonkan keprihatinan rakyat Malaysia.

4.INTERAKSI BERSAMA PENONTON
Segmen ini pula DCT akan menyanyikan lagu-lagu yang dipilih setiap minggu. Dan kemudian diikuti dengan sesi dialog bersama penonton.

5.MUSICAL TALENT (PERSEMBAHAN PENUTUP)
Segmen ini akan memperkenal dan mempamerkan bakat-bakat muzikal yang khusus dan unik bagi setiap episod. Pemuzik jemputan akan membuat persembahan bersama DCT di atas pentas sama ada menyanyi bersama mahupun memainkan alat muzik mengiringi nyanyian DCT.

Ini antara watak yang dibawa oleh DCT dalam segmen OPENING GAMBIT:

 watak Ros dalam scene Pendekar Bujang Lapuk

watak camerawoman

watak audiowoman bersama Lisa Surihani

watak Norkiah dalam scene masam-masam manis
Tak sabar nak tengok macam mana DCT mengacara. Apa-apa pun program nie mesti lain dari yang lain. Jadi, nantikan program bual bicara `SITI' Februari ini di Astro Ria. Jangan lupa tau!!

p/s: thanks to facebook SITI TALKSHOW@ASTRO RIA

Saturday, January 1, 2011

Faizal Yusof Meninggal Dunia

Tahun 2011 membuka tirai dengan berita yang amat mengejutkan. Pelakon, Faizal Yusof yang merupakan bekas suami penyanyi Siti Nordiana telah menghembuskan nafas yang terakhir kira-kira jam 1.45 petang tadi.


KUALA LUMPUR: Pelakon Faizal Yusof meninggal dunia kira-kira jam 1.45 tengah hari ini di Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI), Jalan Tun Razak, di sini akibat serangan jantung. 
Faizal, 32, dikatakan pengsan di rumahnya di Anjung Villa Bandar Baru Sentul di sini kira-kira jam 9 pagi, akibat serangan jantung sebelum dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan.

Faizal dikenali kerana lakonannya dalam beberapa drama bersiri di televisyen seperti Tiramisu dan Manjalara.Allahyarham meninggalkan seorang isteri, Rosmunira Rashid, 27, yang sedang mengandung lima bulan. 
Allahyarham pernah berkahwin sebelum bercerai dengan penyanyi Siti Nordiana dan dikurniakan seorang anak lelaki, Mohd Rayyan Nakhaie, 2 tahun sembilan bulan. 
Abang pelakon itu Shaiful Yusof, 34, yang ditemui di Tingkat 3, Unit Rawatan Rapi (ICU) PUSRAWI, berkata jenazah akan dikebumikan di Tanah Perkuburan Batu Muda, Batu Caves jam 10 pagi esok. 
Antara artis yang dilihat menziarah jenazah Allahyarham di hospital ialah pelakon Abby Abadi, Sharifah Amani, Liyana Jasmay, Amyza Adnan dan Pierre Andre. 
Sementara itu Abby Abadi yang ditemui, berkata kali terakhir beliau berjumpa dengan Faizal adalah bulan lepas ketika mereka bermain futsal di Bukit Jalil. 
"Dia seorang yang amat kelakar dan terkenal dengan sikap gila-gila dia. Ramai-ramai kawan yang pergi, dialah yang paling saya terasa kehilangannya," katanya yang pernah berlakon bersama Allahyarham dalam drama Manjalara di TV3. - BERNAMA



*sumber dari berita harian online.


AL-FATIHAH diucapkan kepada ahli keluarga arwah. Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.






p/s: thanks to GOOGLE and BERITA HARIAN ONLINE

Happy New Year 2011

thanks to GOOGLE
Tahun 2010 telah pun melabuhkan tirainya. Banyak kenangan yang berlaku sepanjang tahun 2010. Ada yang manis untuk dikenang dan tak lupa juga yang pahit untuk diingati. Tapi, hidup mesti diteruskan. 

Tahun 2011 merupakan tahun yang penting dalam hidup saya kerana tahun ini saya akan menduduki SPM. Rupa-rupanya dah 12 tahun saya menuntut ilmu sejak tadika hingga la sekarang. Cepat betul masa berlalu. Banyak perkara yang saya telah pelajari sepanjang tempoh masa ini. Saya mengenali erti persahabatan, suka duka sebagai pelajar, dipuji dan dimarahi serta banyak lagi. Namun, pengalaman ini mematangkan lagi diri saya.

Harapan saya sempena tahun 2011 ialah semoga tahun ini menjadi lebih baik dari sebelumnya. Amin.. Azam tahun baru?? Biarlah rahsia... huhuhu...

p/s: 1.1.11 (my 17th birthday)...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...